Hem / Nyheter/Blogg

WellO2

83-åriga influencern inspirerar alla åldrar

Träningsikonen Lady Silver, började hoppa hopprep vid 78 års ålder. Sedan dess är hon en influencer eller oldfluencer på Instagram. Lady Silver, som heter Anita, inspirerar både yngre och äldre till ett långt härligt lekfullt liv. Anita tränar allsidigt och kompletterar med WellO2, då hon vill upprätthålla sin andningskapacitet så mycket som möjligt. Och med ångandningen från WellO2 blir hon inte längre lika torr i halsen på nätterna som tidigare.

– Jag är en kvinna i mina bästa år som älskar livet och vill inspirera andra genom att nå ut med min stora passion för hälsa och träning, säger Anita. Nu gör jag något som jag aldrig har gjort tidigare. Att vara en influencer för människor i alla åldrar är jättekul och spännande. Jag får höra att jag inspirerar både yngre och äldre till ett långt härligt lekfullt liv. Jag får vara med i många roliga sammanhang. Förra året fick jag vara DJ på Summerburst i Stockholm och i Göteborg. Det var jätte-kul! Jag fick dessutom sjunga in en låt.

För att kunna bibehålla livskvaliteten vill hon ta vara på dagen och tränar både kroppen och knoppen varje dag.  Anita är Idag tränare på Friskis & Svettis och tycker att det är jättetrevligt, eftersom hon dessutom får många nya  kontakter där. Det är minst lika viktigt som träningen.

Anita  tränar allsidigt varje dag och växlar mellan konditionsträning, dans och styrketräning. Hon tränar även sin andning varje dag, eftersom hon känner av att andningskapaciteten försämras med åren. Eftersom hon har svullna slemhinnor, blir hon ofta torr i halsen på nätterna. Med hjälp av med motstånds- och ånginandning med WellO2, har det blivit bättre.

Lady Silver skräms lite av siffran ”83” och känner sig visserligen lite tröttare idag än för 10 år sedan.

– Så länge jag håller mig frisk känner jag inte av åldern så mycket. Nyligen åkte jag TjejVasan. Det var tre personer som var över 80 år och jag fick bästa tiden, säger Lady Silver :)

Idag når hon tiotusentals yngre och äldre genom sitt Instagramkonto där hon går under namnet Lady Silver - namnet är inspirerat av Anitas silvriga hår. Många som följer henne på Instagram är mellan 18 och 35 år och blir inspirerade av henne.

– Jag är väl medveten om att jag är en gammal tant. I min ålder går man mer på begravningar än på bröllop. Genom att vara influencer kan jag ta vara på dagen och inspirera både yngre och äldre till en bättre och lekfullare livskvalitet. Dessutom träffar jag så många inspirerande och roliga människor. Det är verkligen jättekul, avslutar Anita, Lady Silver.

Här kan du läsa om WellO2 och beställa. >>

Astmadagen 5 maj

Paul, 71, använder Well02 mot sin astma: ”Jag hostar inte längre”

Paul Brunstedt har astma och har använt Well02 i snart nio månader.

Idag, den 5 maj, är internationella Astmadagen 2021. Astma är en folksjukdom som drabbar ungefär var tionde svensk.
Det unika andningsredskapet Well02 förenar ångandning med motstånd och kan därför lindra symtomen vid astma.
– Min lungkapacitet har förbättrats och jag hostar inte längre, säger astmatikern Paul Brunstedt, som använt Well02 sedan i höstas.

Prova WellO2 i 30 dagar utan kostnad  >>

Internationella Astmadagen infaller varje år i början av maj runtom i världen. Syftet är att öka medvetenheten, vården och stödet kring astma. Astma beror på att luftrören är kroniskt inflammerade, vilket innebär att de är extra känsliga. Vanliga symtom är andnöd och hosta.

Sover bättre och lungkapaciteten har stärkts
Paul Brunstedt, 71, i Torshälla utanför Eskilstuna, fick diagnoserna astma och KOL (kroniskt obstruktiv lungsjukdom) förra året. Han hade under en tid känt sig andfådd och haft ihållande hosta. Sedan i höstas använder han det nya andningsredskapet Well02, som förenar ångandning med motståndsandning.

– Jag mår mycket bättre sedan jag började andas i Well02. Jag använder den varje kväll innan jag lägger mig. Då kan jag sova gott och behöver inte hosta på natten, berättar han.

Paul går regelbundet till sin läkare och får medicin.
– Även min läkare ser att jag mår bättre sedan jag började med Well02. Min lungkapacitet har förbättrats och stabiliserats och astman har lindrats.

Innehåller enbart vatten
WellO2 är enkel att använda. Du fyller apparaten med vatten, ansluter den till ett eluttag och startar den. Sedan sitter du ner och djupandas genom ett munstycke som har ett justerbart motstånd. Samtidigt andas du in vattenånga. Det räcker med att träna några minuter om dagen för att få mycket fina effekter.

Andningsredskapet har utvecklats i Finland och är en kombination av två var för sig beprövade metoder: Andning med motstånd och djupinandning av vattenånga.
– Det unika med WellO2 är att den förenar dessa två etablerade sätt att förbättra andningskapaciteten och luftvägarnas kondition, säger Anssi Sovijärvi, professor emeritus i klinisk fysiologi och en av Finlands ledande lungfunktionspecialister.

Tekniken är globalt patenterad och andningsredskapet har fått mycket stor uppmärksamhet i Finland där det sålt i över 50 000 exemplar.

Stärker andningsmusklerna
Med andningsredskapet andas man in varm ånga som fuktar slemhinnorna. Det leder till att irritationer i luftvägarna minskar eftersom slem och partiklar lättare rensas ut. Effekten förstärks då man samtidigt andas med ett motstånd, vilket får de minsta luftrören att slappna av så att andningsluften fördelar sig optimalt och ångan når de djupa delarna av lungorna.

Andningsredskapets inbyggda motstånd är utvecklat för att stärka andningsmusklerna på ett mångsidigt och effektivt sätt samt göra muskulaturen mer uthållig.
– På sikt ger träningen minskad andfåddhet och ökad andningskapacitet, vilket är gynnsamt för den som är drabbad av astma, säger Anssi Sovijärvi.

Därför hjälper Well02 vid astma
Det finns en nära koppling mellan astma och försämrade andningsvanor. Såväl studier som mängder av självupplevda berättelser visar att förbättrade andningsvanor är ett effektivt alternativ eller komplement till astmamediciner.

Anssi Sovijärvi förklarar att den unika kombinationen med Well02 – att stärka sin andningsmuskulatur av motståndsandningen och samtidigt förbättra luftrörens kondition av den varma ångan – är idealisk för att förebygga och lindra astma.

– Astma hör ofta ihop med slemansamlingar och dessa minskar av ångandningen. Astma leder också till ojämn och ineffektiv fördelning av inandningsluften i lungorna, något som motståndsandningen kan motverka.

Läs mer här om hur Well02 kan lindra astma >>

Fakta om astma
Cirka 10 procent av svenskarna har astma. Astma beror på en inflammation i luftrörens slemhinnor som kan orsaka sammandragningar av luftrören (till exempel vid ansträngning) vilket i sin tur ger symtom som andnöd och hosta.

Se även Internationella webbplatsen för World Asthma Day 2021.