Hem / Sömn och avslappning

Sömn och avslappning

Andas bättre – sov bättre

Avslappnande WellO2-träning öppnar och stärker luftvägarna och lugnar nattsömnen

Slappna av med andningsträning och sov bättre

Stärk andningsmusklerna

Motståndet ökar in- och utandningskapaciteten och stimulerar blodcirkulationen i andningsmusklerna.

Underlätta andning genom näsan

WellO2-träning aktiverar musklerna kring svalget och fuktar näs-svalgrummet så att du andas bättre under natten.

Förbättra syreupptaget

Träningen ökar syreupptaget genom att göra andningsmusklerna starkare och mer uthålliga.

Öppna luftvägarna

Den varma ångan fuktar luftvägarna, binder små partiklar och hjälper till att lösa upp slem.

Enkel att använda

Blås i munstycket, andas in ångan från apparaten. Upprepa övningen några gånger.

Fem minuter om dagen räcker

Du uppnår de bästa resultaten om du WellO2-tränar dagligen, men du kan också välja att använda apparaten bara när andningsbesvären slår till.

WellO2 är lätt att använda

  1. BLÅS lugnt in i apparaten
  2. ANDAS in ånga från apparaten
  3. REPETERA 3–10 gånger, du kan vila mellan upprepningarna
  4. ÖPPNA de övre luftvägarna och minska nästäppa med hjälp av andningsmasken
  5. GÖR DET TILL EN VANA – några minuter om dagen räcker

Video: så här använder du WellO2

WellO2-träning bidrar till avslappning och bättre sömn

WellO2-träning på kvällen minskar ångest och stress och ger bättre nattsömn. Djup andning och lugnande varm ånga hjälper dig att slappna av innan du går till sängs.

WellO2 stärker lungorna och andningsmusklerna så att de fungerar bättre under natten. Djupandningen vid WellO2-träning stimulerar även vagusnerven som är en del av det parasympatiska nervsystemet. Detta har också en lugnande effekt på humöret och nattsömnen.

Den varma ångan fuktar och värmer luftvägarna och minskar slembildning och känsla av täppt och tung andning. Ångan minskar också risken för luftvägsinfektioner.

Starkare andningsmuskler kring svalget bidrar till minskad snarkning. Regelbunden träning med WellO2 stärker musklerna kring halsen, svalget och munnen och vårdar även slemhinnorna, vilket kan sätta stopp för snarkning.

Finska WellO2 är världens mest mångsidiga apparat för andningsträning

WellO2 är världens mest mångsidiga apparat för andningsträning. Den unika metoden Nordic Breathing kombinerar motståndsandning och ångandning, vilket rengör och stärker lungorna. WellO2 har över 100 000 nöjda användare runt om i världen.

WellO2 har tagits fram med inspiration från Finlands rena luft. Produkten har formgetts och utvecklats i Finland, och har av Förbundet för Finländskt arbete tilldelats märkningen Design from Finland.

Vi samarbetar med finska Andningsförbundet, en förening som under lång tid gjort värdefulla insatser för andningshälsa i Finland.

WellO2 har tagits fram av finska experter inom hälsa, friskvård och teknik.

I denna innovativa lösning möts de senaste vetenskapliga rönen och tekniska innovationerna, för att tillsammans erbjuda hjälp mot andningsbesvär – utan mediciner.

En välfungerande andning utgör grunden för ett gott liv. Med WellO2 blir det genast lättare att andas, så att du kan leva livet fullt ut – varje dag.

Våra nöjda användare rekommenderar

WellO2-användare berättar om hur mycket bättre de mår nu, och om hur stor nytta de haft av att WellO2-träna bara fem minuter om dagen.
Bättre sömn. Kan varmt rekommendera WellO2 om man har sömn problem. Har gjort övningar på kvällen. Har testat WellO2, deltar som testpilot via Smartson och har fått produkten till ett reducerat pris.
Tuula
Finland
Härlig morgonritual. Blivit ett självklart behov. Lättar andningen, minskar hosta. Morgonmeditation med andning I Wello2 och musik en höjdare. Lätt att använda men manualen riktigt dålig och bör göras om. Snygg design också, trevlig att hålla om.
Sylvia H.
Sweden
Produkten är enkel att använda och det känns behagligt att göra andningsövningarna.
Johanna L.
Sweden