Hem / SOM TRÄNINGSREDSKAP

SOM TRÄNINGSREDSKAP

WELLO2 – SOM TRÄNINGSREDSKAP

Optimera prestationerna med WellO2.

Visste du det här?

1) Under tung belastning används uppemot 30% av kroppens energiförbrukning till andningen.

2) Lungorna och luftvägarna skyddar sig genom att utsöndra mer slem, speciellt när luften är torr och kall, eller sker inomhus.

3) Vid hård ansträngning av lungorna ger det ökade slemmet irritation och möjliga infektioner, som försämrar prestationen.

WellO2 är ett andningsredskap som stärker, vidgar och rengör luftvägarna med andningsmotstånd och varm ånga.

✔️ Varm ånga återfuktar/värmer luftvägarna och löser upp slemmet som blir lättare att bli av med, vilket minskar risken för infektioner under träning och tävling.

✔️ Inandning av ånga lindrar irritation i luftvägarna, vilket kan orsakas av luftföroreningar (pollen, luftpartiklar, dålig inomhusmiljö) och torr eller kall luft.

✔️ In- och utandning med motstånd stärker andnings- och de djupa magmusklerna. Studier har också visat att motståndsandning kan förbättra andningskapacitet och uthållighet.

WELLO2-ANVÄNDARE BERÄTTTAR

"Användningen av WellO2 har blivit en del av min träningsrutin och jag tar även med redskapet på tävlingar och träningsläger.
Jag andas också regelbundet varm ånga i övre luftvägarna med en näsmask. Detta är särskilt viktigt under influensasäsongen, när risken för sjukdom är högre. Jag har lyckats hålla mig exceptionellt frisk de tre senaste åren. Att använda Wello har varit en av de viktigaste förebyggande åtgärderna för att förebygga sjukdom. "

Krista Pärmäkoski
Längdskidåkare och flerfaldig OS-medaljör

"Jag använder Wello för att upprätthålla och maximera andningsmusklerna och följaktligen ökad andningseffektivitet och uthållighet. Den varma ångan har hjälpt till att hålla min astma under kontroll så att min prestanda inte längre är begränsad. Det har också hjälpt till att förhindra övre luftvägsinfektioner. Jag märkte att andningsövningar med stort motstånd även förbättrat min hållning och stärkt bålen, vilket ökat säkerheten vid tung styrketräning.

'' The Saw Bagpipe '' har förblivit en permanent del av min träning – är en bra uppfinning!

Joel Naukkarinen
Roddare

"Första gången jag hörde talas om WellO2 var det från min tränare som berättade för mig att Aulis Kärkkäinen har utvecklat en enhet för att öka hans andningsförmåga. Jag tycker det är viktigt som elitidrottare att alla mina muskler är starka, och lungorna är lika viktiga som biceps eller benmuskler.

På vintern, tränar och tävlar vi i hallar med torr inomhusluft. Efteråt tar jag upp andningsredskapet från min träningsväska och andas djupt. Jag vill sprida budskapet om wello till idrottare i alla åldrar och till andra idrottare.
Jag rekommenderar att du använder wello. Kom ihåg att andas! "

Sara Francis
Sprinter

WELLO2 FÖR IDROTTARE OCH MOTIONÄRER