Hem / WellO2 som traningsredskap

WellO2 som traningsredskap

Andas bättre – träna bättre

WellO2-träning stärker andningen och minskar risken för förkylning under tränings- och tävlingssäsongen

Förbättra syreupptaget och träna frisk med hjälp av WellO2

Stärk andningsmusklerna

Motståndet ökar in- och utandningskapaciteten och stimulerar blodcirkulationen i andningsmusklerna.

Stärk motståndskraften

Varm ånga aktiverar slemhinnornas försvarsreaktion som hjälper till att förstöra patogener.

Förbättra syreupptaget

WellO2-träning ger dig starkare och mer uthålliga andningsmuskler, vilket i sin tur får dig att prestera bättre.

Öppna luftvägarna

Den varma ångan fuktar luftvägarna, binder små partiklar och hjälper till att lösa upp slem.

Enkel att använda

Blås i munstycket, andas in ångan från apparaten. Upprepa övningen några gånger.

Fem minuter om dagen räcker

Du uppnår de bästa resultaten om du WellO2-tränar dagligen, men du kan också välja att använda apparaten bara när andningsbesvären slår till.

WellO2 är lätt att använda

  1. BLÅS lugnt in i apparaten
  2. ANDAS in ånga från apparaten
  3. REPETERA 3–10 gånger, du kan vila mellan upprepningarna
  4. ÖPPNA de övre luftvägarna och minska nästäppa med hjälp av andningsmasken
  5. GÖR DET TILL EN VANA – några minuter om dagen räcker

Video: därför använder skidåkaren Krista Pärmäkoski WellO2

Starkare lungor – snabbare återhämtning

Idrottare runt om i världen använder WellO2 för att maximera andningskapaciteten, förbättra prestationsförmågan och upprätthålla konditionen.

Starkare lungor innebär mer kraftfull andning, bättre prestationsförmåga och snabbare återhämtning.

Andningsmotståndet stärker lungorna och de djupa magmusklerna, vilket förbättrar ut- och inandningskapaciteten och uthålligheten.

Den varma ångan fuktar och värmer luftvägarna och minskar slembildning och känsla av täppt och tung andning. Ångan minskar också risken för luftvägsinfektioner under tränings- och tävlingssäsongen.

Djupandningen vid WellO2-träning stimulerar även vagusnerven som är en del av det parasympatiska nervsystemet. Detta har också en lugnande effekt på humöret och nattsömnen.

WellO2 kan vara till nytta särskilt vid träning i torr inomhusluft och när det är kallt ute, alltså förhållanden som riskerar att utsätta lungorna för irritation samt infektioner som försämrar din prestationsförmåga.

Finska WellO2 är världens mest mångsidiga apparat för andningsträning

WellO2 är världens mest mångsidiga apparat för andningsträning. Den unika metoden Nordic Breathing kombinerar motståndsandning och ångandning, vilket rengör och stärker lungorna. WellO2 har över 100 000 nöjda användare runt om i världen.

WellO2 har tagits fram med inspiration från Finlands rena luft. Produkten har formgetts och utvecklats i Finland, och har av Förbundet för Finländskt arbete tilldelats märkningen Design from Finland.

Vi samarbetar med finska Andningsförbundet, en förening som under lång tid gjort värdefulla insatser för andningshälsa i Finland.

WellO2 har tagits fram av finska experter inom hälsa, friskvård och teknik.

I denna innovativa lösning möts de senaste vetenskapliga rönen och tekniska innovationerna, för att tillsammans erbjuda hjälp mot andningsbesvär – utan mediciner.

En välfungerande andning utgör grunden för ett gott liv. Med WellO2 blir det genast lättare att andas, så att du kan leva livet fullt ut – varje dag.

Våra nöjda användare rekommenderar

WellO2-användare berättar om hur mycket bättre de mår nu, och om hur stor nytta de haft av att WellO2-träna bara fem minuter om dagen.
"Användningen av WellO2 har blivit en del av min träningsrutin och jag tar även med redskapet på tävlingar och träningsläger.

Jag andas också regelbundet varm ånga i övre luftvägarna med en näsmask. Detta är särskilt viktigt under influensasäsongen, när risken för sjukdom är högre. Jag har lyckats hålla mig exceptionellt frisk de tre senaste åren."
Krista Pärmäkoski
Längdskidåkare och flerfaldig OS-medaljör (Finland)
"Jag använder Wello för att upprätthålla och maximera andningsmusklerna och följaktligen ökad andningseffektivitet och uthållighet. Den varma ångan har hjälpt till att hålla min astma under kontroll så att min prestanda inte längre är begränsad. Jag märkte att andningsövningar med stort motstånd även förbättrat min hållning och stärkt bålen, vilket ökat säkerheten vid tung styrketräning.

'' The Saw Bagpipe '' har förblivit en permanent del av min träning – är en bra uppfinning!
Joel Naukkarinen
Roddare
"Första gången jag hörde talas om WellO2 var det från min tränare som berättade för mig att Aulis Kärkkäinen har utvecklat en enhet för att öka hans andningsförmåga. Jag tycker det är viktigt som elitidrottare att alla mina muskler är starka, och lungorna är lika viktiga som biceps eller benmuskler.

På vintern, tränar och tävlar vi i hallar med torr inomhusluft. Efteråt tar jag upp andningsredskapet från min träningsväska och andas djupt. Jag vill sprida budskapet om wello till idrottare i alla åldrar och till andra idrottare. Jag rekommenderar att du använder wello. Kom ihåg att andas!"
Sara Francis
Sprinter