Hem / Sångare och röstvård

Sångare och röstvård

Stärk och skydda din röst

De vanligaste orsakerna till problem med rösten:

• Stressad andning. Du andas bara med den övre delen av lungorna och du måste använda musklerna i nacken och axeln.

• Dåligt inhusklimat. Långvarig exponering leder till bland annat: luftvägsirritation, ökad slemproduktion, röstförändringar och även försämring av luftvägarna.

• Influensasymptom. Förkylning och slemutsöndring som orsakar att man tappar rösten.

WellO2 stärker, vidgar och rengör luftvägarna med varm ånga och andning med motstånd

För sångare är det vanligt att vårda rösten, men många som använder rösten i sitt jobb kommer inte ihåg eller vet inte hur de ska sköta om sin röst. Olika problem som anknyter till röstens hållbarhet eller muntorrhet är mycket vanliga i arbeten där rösten används mycket. Röstkvaliteten kan också lida p.g.a. torr inomhusluft eller föroreningar i luften.

Varm vattenånga är ett flera decennier gammalt sätt att sköta stämbanden. Den varma ångan lugnar och mjukar upp stämbanden som ändrar ljudkvaliteten så att vokalerna förstärks.

En rätt andningsteknik är oumbärlig för sångare. Längre utandningstider och en effektiv inandning gör det lättare att sjunga. Därför hjälper starkare andningsmuskler och vård av stämbanden sångaren att prestera bättre.

Andningsövningar med WellO2-apparaten lugnar och fördjupar andningen. Med WellO2-apparaten kan man vårda och öppna rösten snabbt och enkelt utan djupare introduktion i röstvård.

WellO2-användare (sångare, röstyrken).

"Jag använder Wello sedan några månader och har märkt en förbättring av luftrören på morgonen. Även om min andning fungerade bra innan jag började använda WellO2, så har min röstkapacitet förbättras. Börja morgonen med Wello, så får du en bra start på dagen. Jag har rekommenderat redskapet till flera av mina kunder."

Marja Kukkala
Sångpedagog

"Min andning blir mer ”ordentlig” och djupare istället för små andetag som jag annars lätt tar, pga stress etc. Jag gillar också att den på ett enkelt sätt vårdar stämbanden, perfekt för mig som använder rösten mycket både på och utanför jobbet."

Linda Mårstensson
Kristianstad