Hem / Sångare och röstvård

Sångare och röstvård

Andas bättre – få en bättre röst

WellO2 stärker rösten och hjälper den att orka

Stärk och vårda din röst med WellO2-andningsträning

Stärk andningsmusklerna

Motståndet ökar in- och utandningskapaciteten och stimulerar blodcirkulationen i andningsmusklerna.

Stärk motståndskraften

Varm ånga aktiverar slemhinnornas försvarsreaktion som hjälper till att förstöra patogener.

Förbättra röstens uthållighet

WellO-träning ökar din prestationsförmåga genom att göra andningsmusklerna starkare och mer uthålliga.

Fukta luftvägarna

Den varma ångan fuktar luftvägarna, binder små partiklar och hjälper till att lösa upp slem.

Enkel att använda

Blås i munstycket, andas in ångan från apparaten. Upprepa övningen några gånger.

Fem minuter om dagen räcker

Du uppnår de bästa resultaten om du WellO2-tränar dagligen, men du kan också välja att använda apparaten bara när andningsbesvären slår till.

WellO2 är lätt att använda

  1. BLÅS lugnt in i apparaten
  2. ANDAS in ånga från apparaten
  3. REPETERA 3–10 gånger, du kan vila mellan upprepningarna
  4. ÖPPNA de övre luftvägarna och minska nästäppa med hjälp av andningsmasken
  5. GÖR DET TILL EN VANA – några minuter om dagen räcker

Video: Bernie Shaw, sångare i Uriah Heep, berättar om WellO2

WellO2 hjälper när rösten inte riktigt orkar med

Känns det som att rösten inte bär, eller att du blir hes? Ytlig andning, stress, dålig luftkvalitet eller förkylningssymptom är faktorer som alla kan inverka negativt på röstkvaliteten.

WellO2 är en andningsträningsapparat som stärker, öppnar och rengör luftvägarna med hjälp av varm ånga och motståndsandning. Andningsträning med WellO2 ger lugnare och djupare andning.

Den varma ångan från WellO2 fuktar, lindrar irritation i luftvägarna, stärker stämbanden och förbättrar röstkvaliteten.

WellO2 är också en god hjälp vid uppsjungning och uppvärmning. Motståndsandning har därtill fördelen att det stärker andningsmusklerna och därigenom förbättrar röstens resonans och uthållighet.

Djupandningen vid WellO2-träning stimulerar även vagusnerven som är en del av det parasympatiska nervsystemet. Detta har också en lugnande effekt på humöret och nattsömnen.

WellO2-träning kan särskilt hjälpa personer som reagerar på torr luft inomhus och kall utomhusluft. Den varma ångan fuktar och värmer luftvägarna och minskar slembildning och känsla av täppt och tung andning. Ångan kan också minska risken för luftvägsinfektioner som irriterar lungorna och får dig att prestera sämre.

Finska WellO2 är världens mest mångsidiga apparat för andningsträning

WellO2 är världens mest mångsidiga apparat för andningsträning. Den unika metoden Nordic Breathing kombinerar motståndsandning och ångandning, vilket rengör och stärker lungorna. WellO2 har över 100 000 nöjda användare runt om i världen.

WellO2 har tagits fram med inspiration från Finlands rena luft. Produkten har formgetts och utvecklats i Finland, och har av Förbundet för Finländskt arbete tilldelats märkningen Design from Finland.

Vi samarbetar med finska Andningsförbundet, en förening som under lång tid gjort värdefulla insatser för andningshälsa i Finland.

WellO2 har tagits fram av finska experter inom hälsa, friskvård och teknik.

I denna innovativa lösning möts de senaste vetenskapliga rönen och tekniska innovationerna, för att tillsammans erbjuda hjälp mot andningsbesvär – utan mediciner.

En välfungerande andning utgör grunden för ett gott liv. Med WellO2 blir det genast lättare att andas, så att du kan leva livet fullt ut – varje dag.

Våra nöjda användare rekommenderar

WellO2-användare berättar om hur mycket bättre de mår nu, och om hur stor nytta de haft av att WellO2-träna bara fem minuter om dagen.
Det här är mina tankar efter att ha använt WellO2 morgon och kväll i ett par veckors tid. Jag börjar med 10–15 "suck & blows" uppvärmning nr 2. Sedan tar jag på andningsmasken och gör omkring tio "suck & blows" genom munnen. Syreupptaget är betydligt bättre nu. Det är uppenbart att jag hostar upp mer orenheter (damm, gamla ciggrester etc. syns som mörka fläckar) på morgonen.

Rösten är starkare, särskilt när jag gör hälften av blåsningarna med något enkelt läte. Det här är förstås individuella grejer, på samma sätt som ens stämband, olika personers upplevelse kommer att skilja sig åt. Jag gissar ändå att goda resultat är mycket mer sannolika än negativa resultat.
Marco Hietala
Sångare
Jag har försörjt mig som artist de senaste 18 åren och kan säga att Wello kommer att vara till stor hjälp på turné. Andningen blir mer kraftfull och magmusklerna får mer tonus. Det viktigaste för mig personligen är att apparaten hjälper mig att värma upp och fukta mitt instrument inför kvällens gig.

Själv får jag torra stämband när vi spelar i moderna, torra luftkonditionerade lokaler. Det är ett verkligt problem, särskilt under längre turnéer. Jag har bara använt Wello en kort tid, men jag kan redan konstatera att Wello hjälper mig med mitt stora bekymmer när vi är ute på turné. Tummen upp!
Tony Kakko
Sångare, Sonata Arctica
Andningsapparaten WellO2 fungerar verkligen för sångare. Att värma upp rösten går snabbt när du inleder proceduren med Wello. Apparaten får stämbanden att slappna av, fuktar slemhinnorna och öppnar och rengör de övre luftvägarna.

WellO stärker andningsmusklerna och ökar lungkapaciteten. Det känns som att syret helt enkelt flödar bättre, det blir mer power i sången. En bra uppfinning som jag verkligen rekommenderar!
Antony Parviainen
Sångare
"Jag använder Wello sedan några månader och har märkt en förbättring av luftrören på morgonen. Även om min andning fungerade bra innan jag började använda WellO2, så har min röstkapacitet förbättras. Börja morgonen med Wello, så får du en bra start på dagen. Jag har rekommenderat redskapet till flera av mina kunder."
Marja Kukkala
Sångpedagog
"Min andning blir mer ”ordentlig” och djupare istället för små andetag som jag annars lätt tar, pga stress etc. Jag gillar också att den på ett enkelt sätt vårdar stämbanden, perfekt för mig som använder rösten mycket både på och utanför jobbet."
Linda Mårstensson
Kristianstad