Hem / Sångare och röstvård

Sångare och röstvård

Stärk och skydda din röst

De vanligaste orsakerna till problem med rösten:

• Stressad andning. Du andas bara med den övre delen av lungorna och behöver använda musklerna i nacken och axlarna.

• Dåligt inomhusklimat. Långvarig exponering kan leda till bl.a luftvägsirritation, ökad slemproduktion, röstförändringar och även försämring av luftvägarna.

• Influensasymtom. Förkylning och utsöndring av slem som orsakar att man tappar rösten.

WellO2 stärker och vidgar luftvägarna med varm ånga och andning med motstånd

För sångare och den som använder rösten i sitt jobb, är det oerhört viktigt att vårda rösten. Olika problem som anknyter till röstens hållbarhet eller muntorrhet är mycket vanliga när rösten används mycket. Röstkvaliteten kan också påverkas av torr inomhusluft eller föroreningar i luften.

Vattenånga är ett beprövat sätt att sköta stämbanden, den varma ångan lugnar och mjukar upp stämbanden som ändrar ljudkvaliteten så att vokalerna förstärks.

En rätt andningsteknik är oumbärlig för sångare. Längre tid vid utandning och en effektiv inandning gör det lättare att sjunga. Därför förbättras prestationen av starkare andningsmuskulatur och vårdade stämband.

Andningsövningar med WellO2 stärker och fördjupar andningen. Med WellO2 kan man vårda och öppna rösten snabbt och enkelt, utan djupare introduktion i röstvård.

WellO2-användare (sångare, röstyrken).

"Jag använder Wello sedan några månader och har märkt en förbättring av luftrören på morgonen. Även om min andning fungerade bra innan jag började använda WellO2, så har min röstkapacitet förbättras. Börja morgonen med Wello, så får du en bra start på dagen. Jag har rekommenderat redskapet till flera av mina kunder."

Marja Kukkala
Sångpedagog

"Min andning blir mer ”ordentlig” och djupare istället för små andetag som jag annars lätt tar, pga stress etc. Jag gillar också att den på ett enkelt sätt vårdar stämbanden, perfekt för mig som använder rösten mycket både på och utanför jobbet."

Linda Mårstensson
Kristianstad