WellO2-träning hjälper inför pollensäsongen

WellO2-träning hjälper inför pollensäsongen

2023 , Pollensäsong , wello2

Våren är snart här! Med våren närmar sig även pollensäsongen. För många människor orsakar pollen i luften obehagliga irritationer. Med regelbunden WellO2-träning kan du effektivt lindra dessa irritationer.

Slemhinnan i luftvägarna och dess välmående spelar en viktig roll vid hantering av irritationssymptom orsakade av pollensäsongen. Därför är det viktigt att börja med regelbundna WellO2-andningsövningar i god tid, så att slemhinnan I luftvägarna är i bästa möjliga skick när vårens blomningssäsong börjar.

Vintern är en särskilt svår tid för luftvägsslemhinnan. På vinter är luften innomhus ofta torr, vilket också torkar ut luftvägsslemhinnan. Dessutom kan en stark luftkonditionering, som finns i många offentliga utrymmen, belasta slemhinnan.  På vintern tillbringar man också mycket tid inomhus, vilket gör att man är mer utsatt för torr andningsluft än på sommaren. Det vackraste kalla vintervädret utomhus, är oftast också torrt, vilket även belastar slemhinnorna i andningsvägarna. Om du dessutom pratar mycket på jobbet eller är stressad, kan detta ytterligare försämra slemhinnornas tillstånd. Pollensäsongen efter vintern belastar luftvägarna ännu mer, särskilt om man lider av allergier.

Om luftvägarna, särskilt i nässlemhinnan, är i ett svagt tillstånd kan detta orska allvarligare allergiska ögonsymptom. Detta beror på att tårkanalerna också är klädda med slemhinnor. Även många andra så kallade allergisymtom, som t.ex. svårighet att andas, hosta, behov av att harkla sig eller en täppt näsa, kan tyda på att slemmhinna i luftvägarna är i ett svagt tillstånd. Många människor börjar ta allergimedicin i god tid innan pollensäsongen börjar. Tyvärr kan även allergimedicin ytterligare torka ut en redan svag slemhinna, vilket kan göra symptomen värre.

För att förbereda luftvägsslemhinnan inför pollensäsongen bör regelbunden WellO2-träning påbörjas i god tid. Nedan hittar du våra tränings tips!

KÖP WELLO2 HÄR 

Börja träna med WellO2 regelbundet inför pollensäsongen med dessa tipps:

  • Använd näsmasken, eftersom nässlemhinnan spelar en särskilt viktig roll vid irritationssymptom.
  • Välj temperaturen med 2 punkter, om det inte känns för varmt. Varmare ånga aktiverar slemhinnan och ökar dess fuktighet mer effektivt.
  • Använd 0 eller 1 motstånd, eftersom syftet endast är att aktivera ämnesomsättningen i musklerna och vävnaderna under slemhinnan.
  • Gör sammanlagt 20 in- och utandningar genom näsmasken. Ta pauser emellan om du tycker att det är svårt att göra alla in- och utandningar kontinuerligt. Du kan till exempel göra 1 till 5 ut- och inandningar åt gången.
  • För att få ut det mesta av övningen bör du träna två gånger om dagen – morgon och kväll.

Det finns ingen övre gräns för hur mycket du kan träna med WellO2 per dag. Om det känns bra och lindrar dina symtom kan du träna så ofta du vill. Barn kan också träna på WellO2 under en vuxen persons övervakning. Observera att WellO2-träning är en tillägsbehandlig för att stödja medicinsk behandling. Medicineringen ska fortsätta enligt läkarens instruktioner.

 WellO2-teamet önskar dig en underbar vår – ta hand om dina slemhinnor och din näsa!

Tillbaka till blogg