”Well02 lindrar mina pollenbesvär”

Pollensäsongen är här och ungefär var tredje svensk har besvär.  Ullacarin Lindqvist, 61, använder Well02 varje dag mot sin svåra pollenallergi.
– Det blir lättare att andas och jag känner mig piggare och gladare, berättar hon.

Prova WellO2 i 30 dagar utan kostnad  >>

Våren är här på allvar och halterna av pollen från framför allt björk är höga i Stockholmsområdet. Ullacarin Lindqvist, som bor på Kungsholmen mitt i Stockholm, är extremt pollenallergisk.
– Värst är björkpollen, men innan björken slår till reagerar jag på al och hassel.

Ullacarin har så svår pollenallergi att hon tidigare åkt till Kanarieöarna och stannat där i tre månader. Men förra året och i år har hon inte kunnat resa på grund av pandemin. Istället har hon stor hjälp av Well02:

– Jag köpte en Well02 förra våren och använder den varje dag under pollensäsongen. Allergibesvären försvinner inte men lindras. Det blir lättare att andas och pulsen går ner – vid svår allergi är hela kroppen stressad – och jag mår bättre. WellO2 gör min andning lättare och underlättar därmed min tillvaro – jag blir piggare, gladare och lugnare, berättar Ullacarin.

Vad är Well02?
Andningsredskapet Well02 har utvecklats i Finland och är en kombination av två var för sig beprövade metoder: Andning med motstånd och djupinandning av varm vattenånga.
– Det unika med WellO2 är att den förenar dessa två etablerade sätt att förbättra andningskapaciteten och luftvägarnas kondition, säger Anssi Sovijärvi, professor emeritus i klinisk fysiologi och en av Finlands ledande lungfunktionspecialister.

Så fungerar Well02
Med andningsredskapet andas man in varm ånga som fuktar slemhinnorna och därigenom minskar irritationer i luftvägarna eftersom slem och partiklar lättare rensas ut. Effekten förstärks då man samtidigt andas med ett motstånd, vilket får de minsta luftrören att slappna av så att andningsluften fördelar sig optimalt och ångan når de djupa delarna av lungorna.

Andningsredskapets inbyggda motstånd stärker andningsmusklerna på ett mångsidigt och effektivt sätt samt gör dem mer uthålliga. På sikt ger det minskad andfåddhet och en ökad andningskapacitet.

Därför hjälper Well02 vid pollenallergi
Vid pollenallergi minskar nästäppan och slemansamlingar i luftrören av ångandningen, och det blir direkt lättare att andas.
– Ångan bidrar också till att partiklarna som irriterar och orsakar allergiska reaktioner transporteras ut, säger Anssi Sovijärvi.


Läs mer här om hur Well02 kan lindra allergibesvär >>

Fakta om pollenallergi
I Sverige är cirka 30 procent av befolkningen pollenallergiker. Pollenallergi kan förutom snuva, nästäppa och klåda påverka luftrören; man kan få rethosta och andnöd. Pollenallergi kan också utlösa astmatiska besvär.

Tillbaka till blogg