Hem / Allergi och förkylning

Allergi och förkylning

Pollenallergi och förkylningssymptom

WellO2 lindrar vid pollenallergi och förkylningar

• Lindrar retningar i luftvägarna med hjälp av vattenånga. Den varma ångan fuktar slemhinnorna och binder små partiklar som försvinner tillsammans med slemmet. Slemmet blir mera flytande och lättare att hosta ut.

• Andning genom den medföljande andningsmasken löser upp slem i de övre luftvägarna. Lindrar vid nästtäppa p.g.a reaktion av pollen eller förkylning.

•  Träning av andningsmusklerna förbättrar andningskapaciteten genom att andningsmuskulaturen stärks och de djupare luftvägarna öppnas.

WellO2 stärker, vidgar och rengör luftvägarna med andningsmotstånd och varm ånga.

WellO2 vidgar och rengör luftvägarna
Pollen och luftföroreningar bidrar till irritation i luftvägarna, och minskar kroppens förmåga att transportera bort slem och partiklar som kan medverka till allergiska reaktioner. Det kan även vara en utlösande faktor för astma. Och allergier, inte minst pollenallergi, hindrar många i sin vardag.

Med WellO2 kan man förebygga och lindra irritation i luftvägarna, och minska skadlig verkan från luftpartiklar.

WellO2 har en slemlösande effekt
Med hjälp av den varma vattenångan blir slemmet i slemhinnorna mer flytande. Det blir lättare att bli av med slem som samlats i luftvägarna och som binder orenheter som mikrober och andra partiklar från andningsluften. Slemmet är luftvägarnas naturliga försvarsmekanism mot externa retningar och det utsöndras kontinuerligt i luftvägarna och lungorna. Flimmerhårens aktivitet i slemhinnorna avlägsnar överskottsslem och andra föroreningar som samlats i luftvägarna. Om den här mekanismen av en eller annan orsak inte fungerar, kan slemmet som samlats orsaka förträngningar i luftvägarna.

Ångan från WellO2 är mycket finfördelad eftersom den är en blandning av enskilda vattenmolekyler och het luft. Ångan når tillsammans med inandningen lungornas nedre delar. Och den varma ångan löser upp slemmet som blir lättare att hosta ut. Motståndet får också de minsta luftrören att öppna sig så andningsluften fördelar sig bättre i lungorna.

• Den medföljande andningsmasken kan användas så ofta man vill. Löser upp slem och lindrar nästäppthet under pollensäsongen eller vid förkylning.

Enkla övningar för att bygga upp behålla andningskapaciteten
Övningar 5-15 minuter 1-2 ggr dagligen under den första månaden, följt av 3-5 ggr/vecka (eller vid behov) är lagom för de flesta. WellO2 är startklar på 2 minuter och övningarna blir snabbt en rutin likt att borsta tänderna.

WellO2-användare berättar

"Jag har använt min WellO2 för andning genom näsan i några månader. Den har varit ovärderlig som slemlossare. Ibland andas jag endast ånga, flera lugna andetag, och ut genom näsan. Därefter inandning genom näsan och utandning mot andningsmotstånd, flera gånger i följd. Det känns att slemmet först blir mjukare och därefter börjar det lossna och komma ut. En sak jag lärt mig är att det lönar sig att göra andningsövningarna så lugnt som möjligt med apparaten och att andas vanligt mellan passen. WellO2 har blivit en daglig terapi för mig. Jag rekommenderar den till var och en som har haft nytta av PEP-träning. WellO2 kombinerar på ett praktiskt sätt ångans slemlösande och välgörande effekt med andningsträning mot andningsmotstånd. Det lugnar, öppnar luftvägarna och gör det lättare att hosta upp slem."

Maija H

WellO2 – Direkt lättare att andas