Kan man hindra influensa med WellO2?

2020

När halsen kliar, näsan rinner, du hostar och har ont i halsen, då är det läge att stanna hemma. Speciellt nu under pandemin gäller det rådet. Så vad kan du göra när du känner de här symptomen?

WellO2 är ett naturligt hjälpmedel för behandling av förkylningar för hela familjen. Så fort du känner minsta symtom på förkylning, ta fram WellO2 direkt!

Motståndsandning ökar blodflödet till näsa och hals och öppnar bronkierna, vilket snabbt underlättar andningen. Stämband och muskler som reagerar snabbt på förkylningssymtom, slappnar av när du andas in varm vattenånga. Dessutom ökar ångan fuktnivån i slemhinnorna och återställer cilia-funktionen (flimmerhår som rör sig och avlägsnar främmande ämnen i andningsorganen), vilket också stärker skyddet. Dessutom utlöser den varma ångan en hypertermisk reaktion på slemhinnorna, vilket vår vetenskapliga rådgivare Ilpo Kuronen har skrivit mer om i sitt blogginlägg. En hypertermisk reaktion innebär att den varma ångan aktiverar försvarsreaktionen i slemhinnorna, och slemhinnan i sig börjar förstöra de patogena organismer som ligger där.

Varm ånga har studerats på värmekänsliga virus, såsom rhinovirus, som reagerar snabbt på värme. Rhinovirus är det vanligaste ”förkylningsviruset” och orsaken till rinit och kort sjukfrånvaro. Därför är det bra att behandla förkylningssymtom i ett tidigt skede, eftersom det är känt att man kan ”mota Olle i grind” om det är en patogen som är känslig för värme.

Varm vattenånga från ett kokande kärl är den vanligaste kuren mot influensasymtom. Med WellO2 kan ångan hanteras säkrare och dessutom kan den riktas dit patogenerna vanligtvis angriper först, dvs. nasofarynx (nässvalgrummet).

WellO2 kombinerar motståndsandning och ånga, så att ångan når djupare in i luftvägarna, eftersom mottrycket öppnar luftvägarna. Ökningen av blodcirkulationen gör att lungorna expanderar, vilket även de övre luftvägarna gör.

Förkylningssymptom behandlas alltid med låg resistens, dvs. 0 eller 1, och helst vid en temperatur på minst 2 punkter på apparaten. Effektivast är att använda det varmaste läget för att initiera en hypertermisk reaktion. Övningar vid den högsta temperaturen bör göras genom att blåsa in i enheten några gånger för att maximera mängden ånga i början av träningen. Börja övningarna med att andas in och ut. Om det är svårt att göra många andetag vid höga temperaturer, kan du börja med 3–10 repetitioner och sedan låta vattnet svalna lite, för att därefter fortsätta med minst två omgångar till. Och kom ihåg att det inte finns någon övre gräns av förkylning för användningen av WellO2, vilket innebär att du kan göra övningarna så länge det känns bra!

Om temperaturen i läget med tre punkter känns för varm vid näsan, kan du sätta en lotion på näsan som skyddar huden från den varma ångan. Då kan du använda högsta temperaturen, vilket är en bästa för att utlösa kroppens eget försvar mot patogener. Du får ångan riktad mot nässlemhinnan, som vanligtvis är den första som drabbas av patogena bakterier.

Jag önskar er alla en hälsosam höst! /Katri

Skriven av Katri Lindberg, sjuksköterska och WellO2 produktchef.

Katri har omfattande arbetserfarenhet inom specialistvård. Hon har arbetat som sjuksköterska och rehabiliteringsinstruktör för lungpatienter och har gedigen erfarenhet av olika lungsjukdomar och deras behandling och rehabilitering. Dessutom har Katri specialkompetens inom hjälpmedel för behandling av andningssjukdomar.

Tillbaka till blogg