Hem / Fysio

Fysio

PEP-andning och ångandning i unik kombination

Katri Lindberg är andningsexpert hos Well02. Hon har mer än 20 års erfarenhet inom specialistvård för lungsjukdomar och även rehabilitering, där hon är bekant med ett flertal olika andningshjälpmedel.

WellO2 kombinerar två beprövade metoder på ett unikt sätt: Andning med justerbart motstånd (PEP) och ångandning. Luftvägarna vidgas och rengörs, samtidigt som andningskapaciteten tränas upp och kan bibehållas med enkla övningar.

WellO2 kan:
• Förbättra svag/nedsatt andningsförmåga.
• Lösa upp slem och minska irritation.
• Rena och skydda andningsorganen.
• Förbättra andningen vid astma och KOL, minska andfåddhet och lindra hosta.
• Öka andningskapaciteten hos idrottare och motionärer.
• Vårda och återfukta stämbanden/slemhinnorna.

Motverka försämrad andning
Andningskapaciteten sjunker med åldern. Även muskelstyrkan försämras – från 65-års ålder minskar den med 1,5–2 procent per år. När andningsmuskulaturen försvagas, blir vi lättare andfådda. Andningsträning med WellO2 kan bryta spiralen och förbättra möjligheten till en aktivare vardag.

Astma och KOL
Astma och KOL leder ofta till ojämn och ineffektiv distribution av inandningsluften i lungorna. Motståndsandning används allmänt för att öppna tunna bronkiolerna, alltså lungornas minsta luftrör, och därmed förbättra ventilationen.
Astma och KOL hör ofta ihop med slemansamlingar i luftvägarna. Ångandning med WellO2 fuktar slemhinnorna och hjälper till att avlägsna slem ur luftvägarna.

Idrottsutövare
Som en mångsidig träningsapparat för andningsmusklerna erbjuder WellO2 många fördelar för aktiva idrottare. Den ökar andningens energieffektivitet samt muskelstyrkan i de övre luftvägarna, den vårdar och skyddar luftvägarna, samt förebygger effekterna från kall och torr luft under träningen.

Professionella röstanvändare
Med WellO2 kan sångare och personer med röstyrken stärka rösten och vårda stämbanden/luftrören.

Produkt- och användarinformation på wello2.se > (öppnas i nytt fönster).

Testa WellO2

Vi erbjuder kliniker att testa WellO2 för 1000 kr (ord. 1996 kr) ex moms. Ni gör beställningen i vår webshop genom att klicka här: FYSIO2020. Erbjudande-priset syns efter du har klickat på "Checka ut". Gäller för en produkt/beställare.

Önskar du mer information eller är intresserad av att bli återförsäljare, ta gärna kontakt med Patrik Wigelius, Nordic Manager WellO2, 0761-414 100, patrik.wigelius@wello2.com