WellO2 & West Ham United i samarbete

WellO2 & West Ham United i samarbete för att hjälpa människor att andas bättre

nyheter , Samarbete , West Ham United

WellO2 är glada att tillkännage ett banbrytande partnerskap inom andningshälsa med West Ham United Football Club. Samarbetet är det första i sitt slag i Premier League. Som klubbens första officiella och exklusiva leverantör av andningsövningsprodukter, ligger fokus på att öka medvetenheten och informera om vikten av att förbättra andningshälsan.

Grundad av entreprenören Aulis Kärkkäinen, växte WellO2 fram från hans personliga kamp mot andningsproblem. Han utvecklade en innovativ lösning i form av andningsövningsapparaten WellO2, som kombinerar ångandning och motståndsträning för andningsmuskler. De första WellO2-apparaterna introducerades 2016, och idag finns det över 100 000 aktiva WellO2-användare över hela världen. Denna produkt är ett av de mest teknologiskt avancerade och mångsidiga läkemedelsfria verktygen för att behandla och bibehålla andningshälsa.

LÄS MER OM WELLO2 HÄR


WellO2, speciellt välkänd och uppskattad i Norden, kommer snart att vara tillgänglig även i Storbritannien. WellO2 siktar på att utnyttja detta samarbete för att visa upp apparatens många förmågor att hjälpa professionella idrottare att förbättra deras prestation samt att hjälpa allmänheten att hantera vanliga andningsproblem som astma, akuta luftvägsinfektioner, inflammationer och återhämtning efter tillstånd som Covid-19.

Richard Collinge, Performance Director på West Ham United, kommenterade partnerskapet enligt följande:

"Vi ser fram emot att arbeta med WellO2 teamet. Vikten av effektiva andningstekniker och att maximera lungkapaciteten vid fotbollsspel kan inte underskattas. Genom att arbeta med WellO2 är vi entusiastiska över att utforska hur man bäst implementerar WellO2-apparaterna i styrke- och konditioneringsprogrammet för våra spelare.

Vi är alltid öppna för nya och innovativa sätt att generera förbättringar i spelarprestationen, och vi ser relationen med WellO2 som ännu en värdefull tillgång för att stödja laget."

Tuomas Mattelmäki, VD för WellO2, uttryckte sin entusiasm över samarbetet:

"Hälsa och vikten av andning har på senare tid fått betydande uppmärksamhet. Samarbetet med West Ham United främjar denna medvetenhet både inom elitidrott och i behandlingen av andningsproblem generellt. West Ham Uniteds tillvägagångssätt när det gäller hälsa och prestation passar perfekt in i vår mission."

"Enligt en nyligen genomförd klinisk studie[1] ger daglig användning av WellO2 i 5-15 minuter betydande förbättringar av lungfunktionen och lindrar symtom relaterade till andningen. Hosta, slem i luftvägarna, andnöd, pipande andning och heshet minskade signifikant statistiskt sett. Inandningsmuskulaturens styrka hos deltagarna ökade med 20 % och utandningsmuskulaturens med 11 % jämfört med kontrollgruppen.", lägger Mattelmäki till.

WellO2 och West Ham United delar ett gemensamt mål om excellens, engagemang och prioritering av hälsa och välbefinnande. Detta partnerskap syftar inte bara till att höja atletisk prestation utan också att förbättra andningshälsan hos den allmänna befolkningen, vilket visar WellO2:s mångsidighet och effektivitet i en mängd olika scenarier.

Nathan Thompson, Chief Commercial Officer på West Ham United kommenterade partnerskapet:

"Vi är glada över att arbeta med WellO2 för att främja andningshälsan bland vår lojala fanskara. Detta partnerskap betonar vår hängivenhet till att stödja våra fans inte bara i deras passion för fotboll utan också i strävan efter en hälsosammare livsstil."

När WellO2 inleder denna resa med West Ham United ser vi fram emot de möjligheter som detta partnerskap för med sig för att främja initiativ för andningshälsa och främja en hälsosammare, mer aktiv gemenskap. Tillsammans är vi inställda på att inspirera och uppmuntra människor att ta ansvar för sin andningshälsa och uppnå sin fulla potential i livets alla områden.

FÖR MER INFORMATION

Tuomas Mattelmäki
VD
tuomas.mattelmaki@wello2.com

Simo Kekäläinen
Marknadsföringschef
simo.kekalainen@wello2.com

 

WellO2 är en läkemedelsfri och kliniskt testad andningsträningsapparat från Finland som kombinerar både motståndsträning av inandnings- och utandningsmusklerna samt varm ånginhalation. Med WellO2 blir det genast lättare att andas – WellO2-andningsträning stödjer omfattande andningshälsa och välmående genom att stärka och öppna lungor och luftvägar med endast fem minuters daglig träning. Mer än 100 000 användare över hela världen använder WellO2 för att andas bättre och må bättre.

LÄS MER OM WELLO2 HÄR

 

REFERENSER

[1] Ilpo Kuronen, Jukka Heinijoki, Anssi Sovijärvi: Effects of low workload respiratory training with steam inhalation on lung function in stable asthma: A controlled clinical study. Clinical Physiology and Functional Imaging, 2023.

Tillbaka till blogg