WellO2 stödjer HYROX-idrottarnas andningshälsa och prestation

WellO2 stödjer HYROX-idrottarnas andningshälsa och prestation

2023 , Andningsträning , nyheter

Vi är glada att kunna meddela att vi kommer att delta på HYROX Copenhagen Malmö! Så kom och träffa oss på Exhibition Hall i Malmö den 30 september 2023 – där du kommer att kunna testa din andningsmuskelstyrka!

HYROX är en sport som kombinerar löpning med funktionell styrketräning. Det är en fartfylld sport som får upp pulsen! Den kräver extremt höga prestationer, och därför sätts idrottarnas andningssystem på prov. Andningsträningsapparaten WellO2 är det perfekta stödet för HYROX-idrottarnas tränings- och tävlingssäsong!

Läs mer och köp WellO2 andningsträningsapparat här >>

Vi är glada över att vi har fått sponsra HYROX-idrottaren Kipa Tiivola, som med glädje har tagit med WellO2 i sin dagliga träningsrutin. Vi frågade Kipa om hennes erfarenheter av WellO2-träning och vad för betydelse välbefinnandet i andningsvägarna har för HYROX-idrottare.

Du har använt WellO2, det finska "lung gymmet", under en tid nu. Kan du berätta för oss om dina erfarenheter av WellO2-träning?

Det har varit lätt och smidigt att använda WellO2! Jag har min WellO2-apparat på köksbordet, där jag snabbt kan använda den till exempel till en fem minuters andningsövning. Jag tycker om att göra mina andningsövningar på morgonen, så att mitt andningssystem är väl förberett inför den nya dagen.

Det är lätt att tycka om WellO2 på grund av dess funktionalitet, användarvänlighet och det faktum att den har utvecklats i Finland! Dessa har varit de viktigaste kriterierna för mig. Det finns också mycket forskning om fördelarna med WellO2-träning, så det är känns trevligt att stå för WellO2 och dess syfte!

Hur hörde du om WellO2?

Jag hörde om WellO2-apparaten från några finska idrottare och jag var omedelbart intresserad av två saker – hur apparaten skulle påverka mitt eget arbete och hur skulle WellO2-träning kunna hjälpa mina egna kunder eller medlemmar i min sociala krets?

I början, när jag började göra andningsövningar med WellO2, kändes övningarna till och med lite jobbiga på grund av apparatens justerbara motstånd. Detta berättade för mig att mina lungor behövde tränas! Men med regelbunden användning märkte jag snabbt hur mina andningsmuskler förbättrades. Jag vet att genom att använda WellO2 förbättras min lungkapacitet och min allmänna kondition, vilket ofta återspeglas i ett förbättrat humör.

Spelar andningen en roll i din sportprestation och träning?

Andningen spelar en mycket viktig roll i mitt liv och jag värdesätter den mycket i allt jag gör. Som idrottare och tränare anser jag att andningen är central för allt: träning, återhämtning och att kontrollera tankarna.

När jag tränar och tävlar fokuserar jag alltid på min andning och försöker vara medveten om hur min andning flödar. Som sportcoach pratar jag mycket om andningens betydelse, särskilt när det gäller människans fysiologi, eftersom balanseringen av det autonoma nervsystemet till exempel är avgörande för andningen.

Följ Kipa på Instagram @kipatiivola

Läs mer om HYROX här >>

Köp WellO2-andningsträningsapparat här >>

 

Kipa Tiivola med WellO2

Tillbaka till blogg